Residentie de Roskam

Loetje Gorssel : toch een beetje Roskam.

Naar de komst van restaurantketen Loetje naar Gorssel wordt door velen uitgekeken. Wel maakt het verdwijnen van de naam De Roskam in het dorp veel los. Inmiddels is duidelijk geworden dat hotel en restaurant Loetje gaan heten en dat de grote zaal de naam De Roskam zal behouden.

Kennismaking
De Roskam met uithangbordOp 20 januari 2016 hebben de Historische vereniging De Elf Marken en de Dorpsraad Gorssel kennis gemaakt met de mensen van Loetje. Loetje heeft daarbij zijn plannen voor het restaurant, het hotel en de feestzaal toegelicht. Volgens Hans Geerlink van de Dorpsraad was goed te merken dat Loetje veel zin heeft om ook in dit deel van het land aan de slag te gaan. Het werd daarbij duidelijk dat de herkenbare stijl van Loetje in alle vestigingen wordt nagestreefd, maar wel lokale accenten worden gelegd. Voormalig hotel en restaurant De Roskam zullen de naam Loetje dragen, maar de historische naam De Roskam zal terugkomen in de naam van het zalencomplex. Naar verwachting zal de nieuwe naam daarvan ‘Residentie De Roskam’ zijn.

Loetjesfeer
Het gebouw van De Roskam is door eigenaar Hans Melchers vorig jaar al flink aangepakt, maar in de komende periode wordt daar volgens Jaap Klinkhamer van Loetje nog de gastvrije Loetjesfeer in gebracht. Restaurant en hotel zijn daarom in februari en maart 2016 gesloten en zullen begin april weer opengaan.

Feestzaal
Ook de zaal voor feesten en bijeenkomsten zal in genoemde periode niet veel in gebruik kunnen zijn, maar carnavalsvereniging De Gorsselnarren is begin februari wel van harte welkom. Bij de opening zal op ceremoniële wijze het uithangbord met de naam De Roskam door Willy Holtslag, voorzitter van de Elf Marken, naar de ingang van de zalen overgebracht worden. Als De Elf Marken op 12 april 2016 in ‘Residentie De Roskam’ haar algemene ledenvergadering houdt, is het hele complex inmiddels feestelijk in gebruik genomen en is iedereen weer welkom.

Dit bericht komt van Gorssel.nl
20 januari 2016